Weeral een harde winter in Brussel: 4°C beneden normaal, veel regen wordt bijgevolg pakken sneeuw, het uitspansel is “eeuwig-donkergrijs”, en nergens een zonnestraaltje, hoe waterig ook. Zeer slecht voor de huid is het ook, wegens de lage vochtigheid. Voor diegenen die in de tweede helft van hun leven zijn aangeland is dat geen sinecure: rode vlekken over het lichaam, voortdurend jeuken en, daarmee evenredig, aapachtig krabben. Geen prettig zicht…

Gelukkig hoef ik niet te beslissen om te vluchten uit deze onherbergzaamheid. Die beslissing had ik reeds enkele maanden geleden genomen, waarvan ik nu de bijkomende voordelen meepak. Mijn huid zal snel helen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en van de Kreeftskeerkring, zonder dagelijkse zalfjes ook ..!

Na vele dagen van intensief werk heb ik ook de website goed-genoeg gekregen (alle opmerkingen zijn welkom) en ook mijn bagage heb ik in orde gekregen. Ik haat bagage maken. Indien alles goed gaat zal ik mijn spullen terugzien in Fort Lauderdale op 5 januari, op de pier. “alles goed gaan” hangt af van wat onvoorspelbaarheden. Vooreerst is er het weer. Zal Sabine de juiste variant voorspellen? Er is ook “Homeland Security” in de USA die kunnen beslissen om alles in detail na te kijken.

Waar is de tijd dat we gewoon het vliegtuig namen, opstegen, wat nuttigden, landen en ons werk of vakantie begonnen? ’t Is slechts 10 jaar geleden. Ik vloog over de ganse wereld zonder serieuze belemmeringen of ambetante onzekerheden. Heden ten dage is het één grote enerverende knoeiboel. Trouwens, de bagage “solo” opsturen lost ook al de problemen niet op. Daarenboven is het duurder om mijn 60kg bagage naar Florida te sturen dan mijn vliegticket te betalen. Het doet me denken aan de tijd dat een VLM ticket van Brussel naar London City minder kostte dan de taxi van de luchthaven naar het kantoor in London. Om dat enigszins te relativeren moet ik ook toegeven dat de 13km taxirit (om 8u ’s morgens) meer tijd nam dan de 320km vlucht. Aristiteles lacht vast in zijn vuist: een sillogisme binnenste buiten!

In de komende dagen zal ik feestend afscheid nemen van 2010 en naar 2011 dansen, met vrienden en familie. En ik zal ook een beetje bidden opdat Sabine (of Frank, ik ben niet sexueel bevooroordeeld) het juiste weer juist voorspellen, dan wel het verkeerde weer verkeerd voorspellen! ’t Maakt me allemaal niet uit voor zover het op 4 januari in Zaventem droog blijft!